fbpx

Bedankt voor je inschrijving!

De eerste van de maand begint de 10 daagse.

Mocht je nu al vragen hebben? 
Schroom niet om me te mailen! Ik beantwoord deze zo snel als ik kan 😉

Karlijn is een enthousiaste coach die denkt in mogelijkheden en kansen. Karlijn heeft een open en onbevooroordeelde houding waarmee ze teams ontmoet en samen met ze op zoek gaat naar wat goed gaat, en wat beter kan. Dit doet Karlijn door vooral veel vragen te stellen en hiermee teams te laten nadenken en reflecteren. Daarnaast is het met Karlijn vanuit haar enthousiasme en bevlogenheid erg prettig samen werken.
– Janne Willemsen

Samen aan de slag!

Training voor teamleiders, schoolleiders, managers, directeurs coördinatoren en senior begeleiders

‘Boost Your Team After Corona’

Herken jij je team hierin?

 • Mijn team heeft het zwaar (gehad het afgelopen jaar).
 • Mijn team is afwachtend. Er heerst veel frustratie en conflicten worden niet opgelost.
 • Mijn team zit in de weerstand en ik krijg ze niet vooruit.
 • Mijn team is los zand en werkt op eilandjes. Ik mis de verbinding.
 • Het zijn individuen en het teamgevoel is ver te zoeken.
 • Teamleden vegen eigen straatje schoon, maar nemen weinig verantwoordelijkheid voor het geheel.
 • Corona heeft veel teamleden mentaal geraakt.
 • Er wordt veel naar mij als teamleider gekeken en gewezen.
 • Teamleden zijn stil en er is weinig energie / initiatief.

Team traject voor zorginstellingen en scholen voor teamleiders met hun team(s)

Met je team op weg naar rust door veiligheid, verantwoordelijkheid & zelfsturing!’

 • De taakvolwassenheid van de teams gaat omhoog.
 • Teams gedragen zich verantwoordelijker.
 • Het onbespreekbare wordt bespreekbaar omdat teamleden zich gaan uiten over gedachten & gevoelens in de onderstroom.
 • Vastgeroeste patronen worden zichtbaar en teams gaan exploreren met nieuw gedrag.
 • Teams leren reflecteren, gaan eigen invloed ervaren en wijzen minder snel naar de ander.
 • Er ontstaat een open werkklimaat, waarbij teamleden van elkaar willen & kunnen leren.
 • Minder hoog ziekteverzuim & minder hoog verloop van medewerkers.

 

Over Karlijn

Hi, ik ben Karlijn den Otter. Vroeger, op de basisschool, was ik het stoerste meisje van de klas. Als ik terugkijk zie ik een meisje met een grote mond, maar met een klein hartje. Later werd ik wat rustiger, maar bleef bezig met het verkennen van mijn positie t.o.v. de ander. Pas vele jaren later in 2016, kwam ik erachter dat dit gedrag voortkwam uit mijn onzekerheid in groepen.

Sinds 2008 werk ik met jongeren met gedragsproblemen. Op een dag werd ik tegen mijn hoofd geslagen door een agressieve cliënt. Ik was hier erg van geschrokken en kreeg van mijn werkgever een traject aangeboden bij een psycholoog. Al snel ging het tijdens de sessies niet meer over dit incident, maar over mij als persoon in privé- en werksituaties. Volgens mijn psycholoog waren mijn gedachten in groepen (zoals ik hierboven omschrijf) normaal. ‘De kracht van de groep is sterker dan je denkt’, zei ze. Ik geloofde haar en werd getriggerd om hier meer over te leren. Het werd mijn passie en later ook mijn missie om ook anderen te helpen om groepsdynamica beter te begrijpen en volgde daarom twee opleidingen tot teamcoach. Hoe meer ik het begrijp, hoe meer ik erachter kom dat gebeurtenissen in groepen universeel zijn.

Ik help momenteel teamleiders en teams om elkaar beter te begrijpen, zodat kan worden gewerkt vanuit een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel, vertrouwen en veiligheid. En als dit in orde is; dan gaat de kwaliteit van het team als vanzelf stijgen.

Deze mensen gingen je voor…

Karlijn, je bent een hele fijne en doortastende coach. Jij schroomt je niet om de schoen die wringt aan te kaarten. Jij bent goed in staat om teams in beweging te brengen. Jij kijkt, bevraagd, en geeft terug. Iets waar teamleden heel veel aan hebben en van kunnen groeien.
Karlijn jij bent een topper en zeker een aanwinst voor teams die een stapje verder willen groeien. Een stap naar een fijn een positief teamklimaat!

Iris Boekee

Als je een serieuze, creatieve, empathische en humorvolle teamcoach zoekt, die zich daarnaast zowel professioneel als persoonlijk duidelijk profileert is Karlijn den Otter iemand die ik van harte kan aanbevelen.

Joop Pijnenburg

Karlijn is een bevlogen en creatieve teamcoach die samen met een team op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden. Karlijn creëert tijdens haar sessies een transparante  en vertrouwelijke sfeer waarbij zij het belangrijk vindt dat ieder individu in zijn of haar kracht wordt gezet. Voorgaande leidt er toe dat teams zich open en kwetsbaar durven op te stellen wat noodzakelijk is als het gaat om het behalen van het beoogde teamresultaat.

Janneke Kolsters

Karlijn is een prettig en toegankelijk persoon. Ze zet je aan het denken en biedt de ruimte voor ieder als individu tijdens een teamsessie. Tijdens onze sessies met Karlijn heb ik ervaren dat ze weet op welke momenten ze een stapje naar voren of naar achteren moet doen. Dit heb ik als prettig en laagdrempelig ervaren.

Michelle van Iersel

Karlijn is enorm gedreven en vast van plan de kern van een coachvraag te pakken te krijgen. Karlijn is rustig, luistert goed en steeds in staat verdiepende vragen te stellen. Ze brengt graag reflectie en gesprek op gang en weet eigenaarschap bij teams terug te leggen. Ook aan humor ontbreekt het niet bij Karlijn. Ze heeft de skills die een professionele coach hoort te hebben en daarnaast is Karlijn gewoon een heel prettig persoon.

Femke de Jong

Karlijn is een fijn en toegankelijk persoon die de door de juiste vragen te stellen, individuen aan het denken zet. Ze kan zonder oordelen samenvatten en regie pakken wanneer dit nodig is. Ze doet dit door steeds bij het team te checken wat wenselijk is. Karlijn zet aan tot reflectie waarbij de eigen regie behouden blijft.

Wieske Hof