fbpx

Hi, ik ben Karlijn!

Vroeger, op de basisschool, was ik het stoerste meisje van de klas. Als ik terugkijk zie ik een gevoelig meisje met een grote mond, maar met een klein hartje. Ik was populair, dominant aanwezig, koos mijn eigen vriendjes en vriendinnetjes en sloot daarmee, tot mijn spijt, ook sommige kinderen bewust buiten. Ik wilde graag leuk gevonden worden en in die tijd werkte dat gedrag voor mij.

Op de middelbare school en later op het HBO was ik wat rustiger. Ik keek wat meer de kat uit de boom, maar ik was altijd bezig met het verkennen van mijn positie t.o.v. de ander. Ik leerde reflecteren en leerde mezelf langzaamaan beter kennen. Echter, pas vele jaren later in 2016, kwam ik erachter dat dit gedrag en deze gedachten veelal voortkwamen uit mijn onzekerheid in  bepaalde groepen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Op een dag werd ik tegen mijn hoofd geslagen door een agressieve klant.

10 jaar lang heb ik gewerkt bij een observatiekliniek voor jeugdigen met een (vermoeden van) licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Op een dag werd ik tegen mijn hoofd geslagen door een agressieve cliënt. Ik dacht hier niet veel last van te hebben, maar toen ik erover moest vertellen tijdens een teamvergadering kwamen de tranen. Ik kreeg van mijn werkgever een traject aangeboden bij een psycholoog. In deze sessies ging het al snel niet meer over desbetreffende cliënt, maar over mij als persoon in mijn werk en in mijn privé leven. Ik kwam er toen ook achter dat ik me soms onzeker voel in groepen. Volgens mijn psycholoog waren mijn gedachten en mijn gedrag normaal.

‘De kracht van de groep’ zou dit gevoel bij individuen kunnen oproepen. Ik geloofde haar, maar werd ondertussen ook getriggerd om hier meer over te leren. Het werd mijn passie en later ook mijn missie om ook anderen te helpen om groepsdynamica beter te begrijpen.

Ik wilde die onzekerheid onder de loep nemen om groepen beter te begrijpen.

Toeval of niet, maar in 2017 stelde mijn toenmalige werkgever een vacature voor de opleiding tot teamcoach. Ik schreef en mocht samen met een aantal anderen de opleiding gaan doen. En omdat ik er geen genoeg van kon krijgen heb ik later nog twee opleidingen extra gedaan tot teamcoach. Hoe meer ik het begrijp, hoe meer ik erachter kom dat gebeurtenissen in groepen universeel zijn. In elk team zitten mensen die veel aan het woord zijn, spreken mensen zich juist niet uit, klagen mensen, zijn mensen bang en vinden mensen het lastig om beslissingen te nemen. Het gebeurt overal. Deze kennis voelt als een verademing.

De afgelopen jaren heb ik meters gemaakt. Ik merkte als snel dat ik er én heel erg enthousiast en energiek van raak én er talent voor heb. Ik behaal resultaten voor zowel de teams als voor de leider en haal zelf veel voldoening uit mijn werk.

Ik ben mijn eigen instrument.
Ik help momenteel leden van MT’s (individueel middels mijn coachingsprogramma ‘WerkWelzijn’) en teams (middels teamuitje ‘TeamGenot’) om elkaar beter te leren kennen, zodat kan worden gewerkt vanuit een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel, vertrouwen en veiligheid. En als dit in orde is; dan gaat de kwaliteit van het werk als vanzelf stijgen.

Trots als een pauw ben ik als teams en leiders door mijn toedoen fijner samenwerken, beter hun grenzen aangeven, energie gaan managen en groepsdynamica begrijpen.

En daardoor -at the end- met een voldaan en vervuld gevoel hun werk kunnen voortzetten.

 

 

Wie weet tot ziens.

Hartelijke groet, 
Karlijn den Otter

PS. als je even door scrolt naar beneden zie je wat ik voor jou en je team kan doen 😉

 

Als je mij zou kennen, dan weet je dat…

A

Pip, Raf  en Maan de namen van mijn drie lieve kindjes zijn en Twan de naam is van mijn vent.

A

De naam van mijn bedrijf voortkomt uit mijn trots om Brabander te zijn. Ik kom zelf uit Middelbeers, een klein plaatsje tussen Tilburg en Eindhoven.

A

Ik van voetbal hou, zelf ook voetbal én fan ben van PSV.

A

Ik graag naar festivals ga. Ik ga bijvoorbeeld al 17 jaar naar Paaspop.

A

Ik blijkbaar heel serieus kan overkomen, maar als je me langer kent, weet dat ik ook heel hard kan lachen 😉

Samen aan de slag!

Ik kan je helpen op twee verschillende manieren:

* Individuele – WerkWelzijn- coaching

voor MT-leden *

Onrust en frustraties over jezelf, het MT of het team dat je aanstuurt mogen er zijn (laten we het vooral realistisch houden 😉), maar met mijn hulp weet je hier moeiteloos mee om te gaan. Je ervaart meer grip op moeilijke situaties en er ontstaat een hoger werkwelzijn.

Voor teamleiders, managers, directeurs, afdelingshoofden, schoolleiders, coördinatoren
in de zorg en het onderwijs

* TeamGenot *

Teamdag of team 2-daagse in ons vakantiehuis in Baarschot. Laagdrempeling, relaxed, maar ook met prikkelende activiteiten die zorgen voor de nodige diepgang zodat het team elkaar beter leert kennen en de samenwerking soepeler gaat verlopen. 

Voor teams van bedrijven, organisaties, instellingen en scholen